Visa Application
Visa Claimed
Visa Unclaimed
Schengen Countries
Passport Information
Travel Insurance
Visa Period
   
İsvec Vize Evrakları

 İsveç

En az 6 ay geçerli pasaport.
Ortak Schengen vize sistemine dahildir.
Konsolosluk aracı firma(istanbul vize ofisi) ile çalışmaktadır.Başvuruyu gidecek yolcu adına acenta başvuruyor başvurudan 2 gün sonra konsoloslukta biyometrik resim çekimi yapılması için yolcuya randevu veriliyor bu resim çekimi yapıldıktan sonra 2-3 gün sonra vize başvurusu sonuçlanıyor.
Konsolusluk gerekli gördüğü durumlarda aşağıdaki evrak listelerinden farklı ek belgeler isteyebilmektedir.
Seyahatinizden en erken 3 ay önce başvuru yapılabilmektedir.

 

 Ticari Vize

  1. Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu. (Evli olanlar için eşler ile ilgili bilgiler mutlaka doldurulmalıdır)
  2. EK A – Başvuruda bulunan sorular cevaplandırılıp tarih ve imza atılmalıdır. Şirketin imza sirküleri fotokopisi.
  3. 2 adet arka fonu beyaz vesikalık fotoğraf.
  4. Şirketiniz tarafından yazılmış ingilizce bir mektup. (Aşağıda ki bilgileri içermesi gerekmektedir.)
    * Şirket içinde ki göreviniz
    * Seyahat sebebi
    * Gidiş ve dönüş tarihleri
    * Seyahat ve otel masraflarının kim tarafından karşılandığı.
    * Eğer isteniliyorsa çoklu giriş çıkış için istek ve sebepleri
  5. Gidilecek ülkedeki şirketten antetli kağıda, imzalı ve kaşeli davetiye veya iş gezintisi ile ilgili bilgi içeren bir yazı alınmalıdır. (Aşağıda ki bilgileri içermesi gerekmektedir.)
    * Başvuran kişinin nitelikleri
    * Seyahat sebebi
    * Gidiş ve dönüş tarihleri
    * Seyahat ve otel masraflarının kim tarafından karşılandığı.
    * İsveç şirketinin kayıt numarası.
    * Eğer isteniliyorsa çoklu giriş çıkış için istek ve sebepleri
  6. Yurtdışında geçerli minimum 30.000 Euro teminat limitli sağlık sigortası.(Sigorta poliçesinin fotokopisi yeterlidir.)
  7. Şirket faaliyet belgesi fotokopisi(İTO veya İSO). Faaliyet belgesi en fazla altı ay önce alınmış ve her altı ayda bir yenilenmiş olmalıdır.
  8. SSK işe giriş bildirgesi. (İnternetten çıktı olursa şirketin kaşesi ve imzalı olması gerekli.)
  9. Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi.
  10. Vergi levhası fotokopisi.
  11. Pasaportunuzun ilk on sayfası, damga bulunan her sayfa ve son sayfasının birer fotokopisi. Geçerlilik süresi talep edilen vize süresinden en az 3 ay uzun olan pasaport.
  12. Maaş Bordrosu.

 

 Turistik Vize

  1. Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu. (Evli olanlar için eşler ile ilgili bilgiler mutlaka doldurulmalıdır)
  2. EK D – Aile Eki, tam olarak doldurulmalıdır.
  3. 2 adet arka fonu beyaz vesikalık fotoğraf.
  4. Uçak bileti fotokopisi
  5. Otel rezervasyon formu.
  6. Yurtdışında geçerli minimum 30.000 Euro teminat limitli sağlık sigortası.(Sigorta poliçesinin fotokopisi yeterlidir.)
  7. SSK işe giriş bildirgesi fotokopisi. (Bir yılı doldurmayanların eski işe giriş bildirgesi), son maaş bordrosu, işveren tarafından antetli kağıda yazılmış iş yerinde ne kadar süre ile çalıştığınız ve hangi tarihler arasında tatil e çıkacanızı belirten belge.
  8. Nüfus dairesinden alınmış aile kütük belgesi.
  9. Seyahat süresince yeterli gelir kaynağı ispatı, uçak ve hotel masraflarınız haricinde her gün ve kişi için en az 40 Euro nuz olması gerekir.
  10. Öğrenciler için, okul kağıdı.
  11. 18 yaş altında olan kişiler için noterden tastikli muvaffakatname.
  12. 20-36 yaşları arasında erkekler için, askerlik belgeri.
  13. Pasaportunuzun ilk on sayfası, damga bulunan her sayfa ve son sayfasının birer fotokopisi. Geçerlilik süresi talep edilen vize süresinden en az 3 ay uzun olan pasaport.

 

 İrtibat Adresleri

Konsolosluk
İstiklal Cad. 497 Tünel Beyoğlu İstanbul
+90 212 334 06 00
Büyükelçilik
Katip Çelebi Sok. No:3 Kavaklıdere Ankara
+90 312 427 24 13