Visa Application
Visa Claimed
Visa Unclaimed
Schengen Countries
Passport Information
Travel Insurance
Visa Period
   
Estonya Vize Evrakları

Estonya

En az 6 ay geçerli pasaport.
Ortak Schengen vize sistemine dahildir.

 Ticari Vize

  1. Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu. (Evli olanlar için eşler ile ilgili bilgiler mutlaka doldurulmalıdır)
  2. En az 6 ay geçerliliği bulunan pasaport
  3. 2 adet vesikalık fotograf. (Fotograf özellikleri aşağıdadır.)
    * Mutlaka son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.
    * 45x35mm ebadında olacak fotografın yüz kısmının yüksekliği resmin 70 ila 80´ini kapsamalıdır. (yüz yüksekliği 32 ila 36mm arasında olmalıdır. Kişinin yüz kısmı küçültülmeden başı (saç modeli dahil) tamamen görünür olmalıdır.
    * Yüze eşit ölçüde ışık yansıtılmalı, refleksiyon ve gölgeler olmamalıdır ve gözler kırmızı çıkmamalıdır. * Arka fon açık ve tek renkte, desensiz olmalıdır. (tercihen nötür gri tonda) Yüze ve saçlara iyi bir kontrast oluşturmalıdır. Açık renk saçlarda mümkünse orta tonda gri, koyu renk saçlarda açık gri arka fon olmalıdır. Resim üzerinde sadece kişinin kendisi görülmelidir.
    * Resim yüksek kaliteli kağıt üzerine basılmalı ve asgari 600 dpi´de çekilmelidir. (leke ve bükülmeler olmamalı). Resim üzerinde renkler nötür olmalı ve yüzün doğal renklerini yansıtmalıdır.
    * Başın öne eğik veya herhangi bir tarafa dönük olması kabul edilemez. Kişi nötr bir yüz ifadesi ile ağzı kapalı olarak ve doğrudan kameraya bakarken resmi çekilmelidir. Gözler açık, iyi görünür şekilde olmalı ve gözlerin önü saç veya gözlük çerçevesi ile kapatılmamalı, gözlük kullanan kişilerin gözlük camlarında yansımalar olmamalı, renkli cam veya güneş gözlüğü olmamalıdır.
    * Baş örtülü vesikalık resimler genellikle kabul edilmemektedir. Dini sebeplerden dolayı münfferit olarak istisnalara izin verilmektedir. Bu durumda yüz, çene ucundan alına kadar görünür olmalı ve yüzün üzerinde gölgeler oluşmamalıdır.
  4. Davetiye (faks olarak kabul edilir).
    *Davet eden firmanın adı ve açık adresi, davetiye nedeni
    *Davet eden firmanın Re. - No:su
    *Davet edilenin adı,soyadı ve açık adresi, doğum tarihi ve uyruğu
    *Davet edilenin Estonya'da kaldığı müddetçe oradaki masraflarının karşılanabileceğine dair     garanti
    *Vizenin ikamet süresi,giriş sayısı ve Estonya'da kaldığı gün sayısı
    *Davet edenin adı,soyadı,doğum tarihi ve uyruğu
  5. Estonya'da kalındığı müddetçe Estonya'da geçerli Sağlık Sigorta Poliçesi (Limiti en az 11.000 Euro)

 

 Turistik Vize

  1. Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu. (Evli olanlar için eşler ile ilgili bilgiler mutlaka doldurulmalıdır)
  2. En az 6 ay geçerliliği bulunan pasaport
  3. 2 adet vesikalık fotograf. (Fotograf özellikleri aşağıdadır.)
    * Mutlaka son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.
    * 45x35mm ebadında olacak fotografın yüz kısmının yüksekliği resmin 70 ila 80´ini kapsamalıdır. (yüz yüksekliği 32 ila 36mm arasında olmalıdır. Kişinin yüz kısmı küçültülmeden başı (saç modeli dahil) tamamen görünür olmalıdır.
    * Yüze eşit ölçüde ışık yansıtılmalı, refleksiyon ve gölgeler olmamalıdır ve gözler kırmızı çıkmamalıdır. * Arka fon açık ve tek renkte, desensiz olmalıdır. (tercihen nötür gri tonda) Yüze ve saçlara iyi bir kontrast oluşturmalıdır. Açık renk saçlarda mümkünse orta tonda gri, koyu renk saçlarda açık gri arka fon olmalıdır. Resim üzerinde sadece kişinin kendisi görülmelidir.
    * Resim yüksek kaliteli kağıt üzerine basılmalı ve asgari 600 dpi´de çekilmelidir. (leke ve bükülmeler olmamalı). Resim üzerinde renkler nötür olmalı ve yüzün doğal renklerini yansıtmalıdır.
    * Başın öne eğik veya herhangi bir tarafa dönük olması kabul edilemez. Kişi nötr bir yüz ifadesi ile ağzı kapalı olarak ve doğrudan kameraya bakarken resmi çekilmelidir. Gözler açık, iyi görünür şekilde olmalı ve gözlerin önü saç veya gözlük çerçevesi ile kapatılmamalı, gözlük kullanan kişilerin gözlük camlarında yansımalar olmamalı, renkli cam veya güneş gözlüğü olmamalıdır.
    * Baş örtülü vesikalık resimler genellikle kabul edilmemektedir. Dini sebeplerden dolayı münfferit olarak istisnalara izin verilmektedir. Bu durumda yüz, çene ucundan alına kadar görünür olmalı ve yüzün üzerinde gölgeler oluşmamalıdır.
  4. Estonya'da kalındığı müddetçe Estonya'da geçerli Sağlık Sigorta Poliçesi (Limiti en az 11.000 Euro)
  5. Uçak bileti ve otel rezervasyon makbuzunuz, ispat vesikası (Voucher from a tourist company)

 

 İrtibat Adresleri

Büyükelçilik
Ankara
+90 312 405 69 70