Visa Application
Visa Claimed
Visa Unclaimed
Schengen Countries
Passport Information
Travel Insurance
Visa Period
   
Almanya Vize Evrakları

 Almanya

*En az 6 ay geçerliliği bulunan imzalı pasaport.
*Schengen vize sistemine dahildir.
*Turistik vize başvuruları şahsen gerçekleştirilmelidir.
*Pasaport yeni ve hiç vize alınmamışsa, Emniyet Müdürlüğünden baska pasaport bulunmadığına dair emniyetten alınmış protokol yazısı olmalıdır(daha önceden pasaportu olup olmadığına dair kayıt belgesidir)
*Konsolosluk tarafından pasaportunda son 2 yıl içinde alınmıs ve kullanılmış en az 1 yıllık 1 adet vizesi varsa veya son 2 yıl içinde alınmıs en az 2 adet kullanılmış 1 yıldan az Schengen vizesi yoksa şahsi basvurusu isteniyor.
*Konsoloslukta evrakların eksik olması durumunda yeniden randevu işlemi yapılması gerekmektedir daha sonradan eksik evrak teslimi konsolosluk tarafından kabul edilmemektedir.
*Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda, hiçbir açıklama yapmadan yolcuları şahsen görme talebinde bulunabilir.
*Pasaportta imza kısmının mutlaka pasaport sahibi tarafından imzalanmış olması gerekmektedir. Konsolosluk pasaport sahibinin imzası bulunmayan pasaportlar için işlem yapmamaktadır.
*01 Haziran 2004 tarihinden itibaren Konsolosluk randevu ile çalışmaya başlamıştır.(Randevu Telefon No: 212 340 49 00-Acenta aracılıgı ile yapılan basvurular için randevular acenta tarafından alınmaktadır)
*Herhangi bir İş Bankası şubesinden 24,50 YTL olan servis ücreti yatırılarak ve ödemeden sonra verilen belgenin üzerindeki 16 rakamlı pin numarası ile randevu alınabilecektir. (Pin kodunu aldıktan 1 gün sonra randevu alabilir ve her bir pin kodu için bir gorusme yapılmaktadır.)
*Geçerli master ya da visa kartınız var ise pin kodu almadanda randevu servisini arayabilirsiniz. Bu durumda 21,00 YTL servis ücretinin hesabınızdan çekilmesi için görüşme başlangıcında randevu sistemi elemanı tarafından gerekli işlemler yapılacaktır.
*Vize başvurularını mümkün olduğunca erken yaptırabilirsiniz. Konsolosluk vizeyi talep ettiğiniz tarihlerde geçerli olmak üzere seyahat tarihinizden 2 ay öncesine kadar erken verebilmektedir.
*Reşit olmayan çocukları bulunan ebeveynler kendileri ve kendi çocukları için bir aramayla en fazla 4 randevu alabileceklerdir. 1 adet pin numarasını bir aileden 4 kişi kullanabilir.
*Eksik evrak ile gelen müracaatlar değerlendirilmeyecek ve yeni bir müraccat için yeni bir pin numarası almak gerekecektir.Eski pin numaranız ile işlem yapılamamaktadır.
*Konsolosluk gerekli gördüğü takdirde ek evrak talep edebilir.

 

 Ticari Vize

  1. Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu. (Evli olanlar için eşler ile ilgili bilgiler mutlaka doldurulmalıdır)
  2. 2 adet biometrik fotoğraf
    * Mutlaka son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.
    * 45x35mm ebadında olacak fotografın yüz kısmının yüksekliği resmin 70 ila 80´ini kapsamalıdır. (yüz yüksekliği 32 ila 36mm arasında olmalıdır. Kişinin yüz kısmı küçültülmeden başı (saç modeli dahil) tamamen görünür olmalıdır.
    * Yüze eşit ölçüde ışık yansıtılmalı, refleksiyon ve gölgeler olmamalıdır ve gözler kırmızı çıkmamalıdır.
    * Arka fon açık ve tek renkte, desensiz olmalıdır. (tercihen nötür gri tonda) Yüze ve saçlara iyi bir kontrast oluşturmalıdır. Açık renk saçlarda mümkünse orta tonda gri, koyu renk saçlarda açık gri arka fon olmalıdır. Resim üzerinde sadece kişinin kendisi görülmelidir.
    * Resim yüksek kaliteli kağıt üzerine basılmalı ve asgari 600 dpi´de çekilmelidir. (leke ve bükülmeler olmamalı). Resim üzerinde renkler nötür olmalı ve yüzün doğal renklerini yansıtmalıdır.
    * Başın öne eğik veya herhangi bir tarafa dönük olması kabul edilemez. Kişi nötr bir yüz ifadesi ile ağzı kapalı olarak ve doğrudan kameraya bakarken resmi çekilmelidir. Gözler açık, iyi görünür şekilde olmalı ve gözlerin önü saç veya gözlük çerçevesi ile kapatılmamalı, gözlük kullanan kişilerin gözlük camlarında yansımalar olmamalı, renkli cam veya güneş gözlüğü olmamalıdır.
    * Baş örtülü vesikalık resimler genellikle kabul edilmemektedir. Dini sebeplerden dolayı münfferit olarak istisnalara izin verilmektedir. Bu durumda yüz, çene ucundan alına kadar görünür olmalı ve yüzün üzerinde gölgeler oluşmamalıdır.
  3. Şirketin imza yetkilisi tarafından imzalanmış ve şirketin kaşesi bulunan antetli kağıda dilekçe (şirketteki görevi,hangi tarihler arasında,hangi firmaya  veya fuara katılacağına dair ve hangi tarihlerde vize istendiğine dair bilgi içermesi gerekli)
  4. Gidilecek ülkedeki şirketten antetli kağıda,kaşeli ve imzalı davetiye olması gerekli(faks yoluyla olabilir)
  5. Yurtdışında geçerli minimum 30.000 Euro teminat limitli sağlık sigortası poliçesi. (Almak istenen vize süresi kadar sigorta yaptırılmış olmalıdır.)
  6. Şirketin imza sirküleri fotokopisi
  7. Şirket faaliyet belgesi fotokopisi(İTO veya İSO). Faaliyet belgesi en fazla altı ay önce alınmış ve her altı ayda bir yenilenmiş olmalıdır.
  8. Vergi levhası fotokopisi  
  9. Kuruluş gazetesi
  10. SSK işe giriş bildirgesi. (İnternetten çıktı olursa şirketin kaşesi ve imzalı olması gerekli.)
  11. Ebeveynleri ile birlikte seyahat edecek çocuklar için; Anne-baba ve cocuk için aynı anda vize basvurusu yapılıyor olsa dahi ,cocuk için hem anne hem babadan ayrı ayrı noterden onaylı muvaffakatname verilmelidir.
  12. Öğrenci varsa öğrenci belgesi aslı
  13. Refaketçi olarak gidecek eş için evlilik cüzdanı fotokopisi
  14. Refaketçi olarak gidecek eş için nüfus idaresinden alınmış nüfus kayıt örneği aslı(anne,baba,kardeş,eş ve çocukların bilgilerini de içermelidir)

 

 Turistik Vize

  1. Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu. (Evli olanlar için eşler ile ilgili bilgiler mutlaka doldurulmalıdır)
  2. Şirketin antetli kağıdına garanti içerikli dilekçe (yapacağı seyahatte karşılaşabileceği herhangi bir kaza ya da hastalık durumunda oluşabilecek masraflar şirketimiz tarafından karşılanacaktır.ibaresi bulunmalıdır.) imza yetkilisi tarafından imzalanması gereklidir.
  3. 2 adet biometrik fotoğraf
    * Mutlaka son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.
    * 45x35mm ebadında olacak fotografın yüz kısmının yüksekliği resmin 70 ila 80´ini kapsamalıdır. (yüz yüksekliği 32 ila 36mm arasında olmalıdır. Kişinin yüz kısmı küçültülmeden başı (saç modeli dahil) tamamen görünür olmalıdır.
    * Yüze eşit ölçüde ışık yansıtılmalı, refleksiyon ve gölgeler olmamalıdır ve gözler kırmızı çıkmamalıdır.
    * Arka fon açık ve tek renkte, desensiz olmalıdır. (tercihen nötür gri tonda) Yüze ve saçlara iyi bir kontrast oluşturmalıdır. Açık renk saçlarda mümkünse orta tonda gri, koyu renk saçlarda açık gri arka fon olmalıdır. Resim üzerinde sadece kişinin kendisi görülmelidir.
    * Resim yüksek kaliteli kağıt üzerine basılmalı ve asgari 600 dpi´de çekilmelidir. (leke ve bükülmeler olmamalı). Resim üzerinde renkler nötür olmalı ve yüzün doğal renklerini yansıtmalıdır.
    * Başın öne eğik veya herhangi bir tarafa dönük olması kabul edilemez. Kişi nötr bir yüz ifadesi ile ağzı kapalı olarak ve doğrudan kameraya bakarken resmi çekilmelidir. Gözler açık, iyi görünür şekilde olmalı ve gözlerin önü saç veya gözlük çerçevesi ile kapatılmamalı, gözlük kullanan kişilerin gözlük camlarında yansımalar olmamalı, renkli cam veya güneş gözlüğü olmamalıdır.
    * Baş örtülü vesikalık resimler genellikle kabul edilmemektedir. Dini sebeplerden dolayı münfferit olarak istisnalara izin verilmektedir. Bu durumda yüz, çene ucundan alına kadar görünür olmalı ve yüzün üzerinde gölgeler oluşmamalıdır.
  4. Otel rezervasyon formu.
  5. Uçak bileti fotokopisi
  6. Yurtdışında geçerli minimum 30.000 Euro teminat limitli sağlık sigortası poliçesi. (Almak istenen vize süresi kadar sigorta yaptırılmış olmalıdır.)
  7. Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi.
  8. Şirketin imza sirküleri fotokopisi .
  9. Şirket faaliyet belgesi fotokopisi (İTO veya İSO). Faaliyet belgesi en fazla altı ay önce alınmış ve her altı ayda bir yenilenmiş olmalıdır.
  10. Vergi levhası fotokopisi.
  11. SSK işe giriş bildirgesi. (İnternetten çıktı olursa şirketin kaşesi ve imzalı olması gerekli.)
  12. Şahsın ev tapusu, banka hesap cüzdanı v.b. Evrakların fotokopileri
  13. Maaş Bordrosu.
  14. Ebeveynleri ile birlikte seyahat edecek çocuklar için; Anne-baba ve cocuk için aynı anda vize basvurusu yapılıyor olsa dahi ,cocuk için hem anne hem babadan ayrı ayrı noter onaylı muvaffakatname verilmelidir.

 

 İrtibat Adresleri

Konsolosluk
İnönü Cad. No:16-18 Gümüşsuyu İstanbul
+90 212 334 61 00

Büyükelçilik
Atatürk Bulvarı No:114 Kavaklıdere Ankara
+90 312 340 49 00

Web:http://www.istanbul.diplo.de/Vertretung/istanbul/tr/Startseite.html