Visa Application
Visa Claimed
Visa Unclaimed
Schengen Countries
Passport Information
Travel Insurance
Visa Period
   
Yunanistan Vize Evrakları

Yunanistan

En az 6 ay geçerli pasaport.
Ortak Schengen vize sistemine dahildir.
İlk kez Schengen vizesi alacak yolcular başvurularını şahsen gerçekleştirmelidir.
Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda, hiçbir açıklama yapmadan yolcuları şahsen görme talebinde bulunabilir.

 

 Ticari Vize

  1. Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu. (Evli olanlar için eşler ile ilgili bilgiler mutlaka doldurulmalıdır)
  2. 2 adet biometrik ölçülere uygun vesikalık fotoğraf,
    * Mutlaka son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.
    * 45x35mm ebadında olacak fotografın yüz kısmının yüksekliği resmin 70 ila 80´ini kapsamalıdır. (yüz yüksekliği 32 ila 36mm arasında olmalıdır. Kişinin yüz kısmı küçültülmeden başı (saç modeli dahil) tamamen görünür olmalıdır.
    * Yüze eşit ölçüde ışık yansıtılmalı, refleksiyon ve gölgeler olmamalıdır ve gözler kırmızı çıkmamalıdır.
    * Arka fon açık ve tek renkte, desensiz olmalıdır. (tercihen nötür gri tonda) Yüze ve saçlara iyi bir kontrast oluşturmalıdır. Açık renk saçlarda mümkünse orta tonda gri, koyu renk saçlarda açık gri arka fon olmalıdır. Resim üzerinde sadece kişinin kendisi görülmelidir.
    * Resim yüksek kaliteli kağıt üzerine basılmalı ve asgari 600 dpi´de çekilmelidir. (leke ve bükülmeler olmamalı). Resim üzerinde renkler nötür olmalı ve yüzün doğal renklerini yansıtmalıdır.
    * Başın öne eğik veya herhangi bir tarafa dönük olması kabul edilemez. Kişi nötr bir yüz ifadesi ile ağzı kapalı olarak ve doğrudan kameraya bakarken resmi çekilmelidir. Gözler açık, iyi görünür şekilde olmalı ve gözlerin önü saç veya gözlük çerçevesi ile kapatılmamalı, gözlük kullanan kişilerin gözlük camlarında yansımal