Visa Application
Visa Claimed
Visa Unclaimed
Schengen Countries
Passport Information
Travel Insurance
Visa Period
   
Avusturya Vize Evrakları

Avusturya

En az 6 ay geçerliliği bulunan imzalı pasaport.
Schengen vize sistemine dahildir.
Formu İngilizce ya da Almanca olarak doldurulmalıdır.
Avusturya Konsolosluğu yolcunun daha önceden alınmış Schengen vizesi olsa bile acente başvurusu kabul etmemekle birlikte yolcunun kendisini şahsen istemektedir.
Konsolosluk randevu sistemi ile çalışmaktadır.(Randevu Telefon No: 0212 340 45 00) Randevu için telefon açarken pasaportunuzun yanınızda olması gereklidir.
*Herhangi bir İş Bankası şubesinden 26YTL olan servis ücreti yatırılarak ve ödemeden sonra verilen belgenin üzerindeki 16 rakamlı pin numarası ile randevu alınabilecektir. (Pin kodunu aldıktan 1 gün sonra randevu alabilir ve her bir pin kodu için bir gorusme yapılmaktadır.)
*Geçerli master ya da visa kartınız var ise pin kodu almadanda randevu servisini arayabilirsiniz. Bu durumda 26YTL servis ücretinin hesabınızdan çekilmesi için görüşme başlangıcında randevu sistemi elemanı tarafından gerekli işlemler yapılacaktır.
Vize ücreti olan 60 euro bozuk ve nakit olarak konsolosluğa sunulması gerekmektedir.
Konsolosluğun vize ücreti için güncel bilgiyi başvurunuzdan önce öğrenmenizi tavsiye ederiz.
Konsolosluk gerekli gördüğü takdirde ek evrak talep edebilir.

 

 Ticari Vize

  1. Büyük harflerle eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu. (Evli olanlar için eşler ile ilgili bilgiler mutlaka doldurulmalıdır)
  2. 2 adet biyometrik fotograf. (Fotograf özellikleri aşağıdadır.)
    * Mutlaka son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.
    * 45x35mm ebadında olacak fotografın yüz kısmının yüksekliği resmin 70 ila 80´ini kapsamalıdır. (yüz yüksekliği 32 ila 36mm arasında olmalıdır. Kişinin yüz kısmı küçültülmeden başı (saç modeli dahil) tamamen görünür olmalıdır.
    * Yüze eşit ölçüde ışık yansıtılmalı, refleksiyon ve gölgeler olmamalıdır ve gözler kırmızı çıkmamalıdır. * Arka fon açık ve tek renkte, desensiz olmalıdır. (tercihen nötür gri tonda) Yüze ve saçlara iyi bir kontrast oluşturmalıdır. Açık renk saçlarda mümkünse orta tonda gri, koyu renk saçlarda açık gri arka fon olmalıdır. Resim üzerinde sadece kişinin kendisi görülmelidir.
    * Resim yüksek kaliteli kağıt üzerine basılmalı ve asgari 600 dpi´de çekilmelidir. (leke ve bükülmeler olmamalı). Resim üzerinde renkler nötür olmalı ve yüzün doğal renklerini yansıtmalıdır.
    * Başın öne eğik veya herhangi bir tarafa dönük olması kabul edilemez. Kişi nötr bir yüz ifadesi ile ağzı kapalı olarak ve doğrudan kameraya bakarken resmi çekilmelidir. Gözler açık, iyi görünür şekilde olmalı ve gözlerin önü saç veya gözlük çerçevesi ile kapatılmamalı, gözlük kullanan kişilerin gözlük camlarında yansımalar olmamalı, renkli cam veya güneş gözlüğü olmamalıdır.
    * Baş örtülü vesikalık resimler genellikle kabul edilmemektedir. Dini sebeplerden dolayı münfferit olarak istisnalara izin verilmektedir. Bu durumda yüz, çene ucundan alına kadar görünür olmalı ve yüzün üzerinde gölgeler oluşmamalıdır.
  3. Şirketin antetli kağıdına dilekçe yazılmalıdır.(İngilizce veya Almanca) Dilekçe şirketin imza sirkülerinde yetkili bir kişi tarafından imzalanmalı ve imza sahibinin adı ve soyadı açıkça yazılmalıdır.
  4. Gidilecek ülkedeki şirketten, gidecek kişi adına hazırlanmış orjinal ve detaylı davet metubu.
  5. Ayrıca davetiye gelen şirketin ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  6. Avusturyadan gelen taahhütname orjinali
  7. Otel (gerekli görüldüğü takdirde ödemesi istenebilir, eğer otel Avusturyada ki şirket tarafından karşılanacak ise davetiyede belirtilmesi gerekmektedir. )
  8. gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu (biletin aslı pasaport teslim alınırken konsolosluğa sunulması gerekli)
  9. Yurtdışında geçerli minimum 30.000 Euro teminat limitli sağlık sigortası poliçesi. (Almak istenen vize süresi kadar sigorta yaptırılmış olmalıdır.)Sigorta konsolosluktan vize alınırken teslim ediliyor
  10. Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi.
  11. Şirketin imza sirküleri fotokopisi.
  12. Şirket faaliyet belgesi aslı (İTO veya İSO). Faaliyet belgesi en fazla altı ay önce alınmış ve her altı ayda bir yenilenmiş olmalıdır.
  13. Vergi levhası fotokopisi.
  14. SSK işe giriş bildirgesi. (İnternetten çıktı olursa şirketin kaşesi ve imzalı olması gerekli.)
  15. 3 haftadan eski olmayan vukuatlı nüfus örneği aslı olacak(evli ise evlilik cüzdanı eklenmesi durumunda bu evrak sunulmayabilir.)
  16. Nüfus idaresinden alınmış doğum kayıt örneği aslı olacak(evli ise evlilik cüzdanı eklenmesi durumunda bu evrak sunulmayabilir.)
  17. Evli ise evlilik cüzdanı
  18. İnternet'den alınmış SSK hizmet cetveli.
  19. Son 3 ayın maaş Bordrosu aslı
  20. Banka heasp cüzdanı aslı son 6 ayın hesapları olmalı
  21. Pasaportun fotokopisi (vize sayfaları dahil).

 

 Turistik Vize

  1. Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu. (Evli olanlar için eşler ile ilgili bilgiler mutlaka doldurulmalıdır)
  2. 2 adet vesikalık fotograf. (Fotograf özellikleri aşağıdadır.)
    * Mutlaka son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.
    * 45x35mm ebadında olacak fotografın yüz kısmının yüksekliği resmin 70 ila 80´ini kapsamalıdır. (yüz yüksekliği 32 ila 36mm arasında olmalıdır. Kişinin yüz kısmı küçültülmeden başı (saç modeli dahil) tamamen görünür olmalıdır.
    * Yüze eşit ölçüde ışık yansıtılmalı, refleksiyon ve gölgeler olmamalıdır ve gözler kırmızı çıkmamalıdır. * Arka fon açık ve tek renkte, desensiz olmalıdır. (tercihen nötür gri tonda) Yüze ve saçlara iyi bir kontrast oluşturmalıdır. Açık renk saçlarda mümkünse orta tonda gri, koyu renk saçlarda açık gri arka fon olmalıdır. Resim üzerinde sadece kişinin kendisi görülmelidir.
    * Resim yüksek kaliteli kağıt üzerine basılmalı ve asgari 600 dpi´de çekilmelidir. (leke ve bükülmeler olmamalı). Resim üzerinde renkler nötür olmalı ve yüzün doğal renklerini yansıtmalıdır.
    * Başın öne eğik veya herhangi bir tarafa dönük olması kabul edilemez. Kişi nötr bir yüz ifadesi ile ağzı kapalı olarak ve doğrudan kameraya bakarken resmi çekilmelidir. Gözler açık, iyi görünür şekilde olmalı ve gözlerin önü saç veya gözlük çerçevesi ile kapatılmamalı, gözlük kullanan kişilerin gözlük camlarında yansımalar olmamalı, renkli cam veya güneş gözlüğü olmamalıdır.
    * Baş örtülü vesikalık resimler genellikle kabul edilmemektedir. Dini sebeplerden dolayı münfferit olarak istisnalara izin verilmektedir. Bu durumda yüz, çene ucundan alına kadar görünür olmalı ve yüzün üzerinde gölgeler oluşmamalıdır.
  3. Şirketin antetli kağıdına dilekçe yazılmalıdır.(İngilizce veya Almanca) Dilekçe şirketin imza sirkülerinde yetkili bir kişi tarafından imzalanmalı ve imza sahibinin adı ve soyadı açıkça yazılmalıdır.
  4. Otelin antetli kağıdında imzalı ve kaşeli otel rezervasyon formu.
  5. Uçak bileti fotokopisi
  6. Yurtdışında geçerli minimum 30.000 Euro teminat limitli sağlık sigortası poliçesi. (Almak istenen vize süresi kadar sigorta yaptırılmış olmalıdır.)Sigorta pasaport teslim alınırken teslim ediliyor.
  7. Şirketin imza sirküleri fotokopisi.
  8. Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi.
  9. Şirket faaliyet belgesi aslı(İTO veya İSO). Faaliyet belgesi en fazla altı ay önce alınmış ve her altı ayda bir yenilenmiş olmalıdır.
  10. Vergi levhası fotokopisi.
  11. SSK işe giriş bildirgesi. (İnternetten çıktı olursa şirketin kaşesi ve imzalı olması gerekli.)
  12. Maaş Bordrosu
  13. Şahsın ev tapusu, banka hesap cüzdanı v.b. evrakların fotokopileri

 

İrtibat Adresleri

Konsolosluk
Köybaşı Cad. No:46 Yeniköy İstanbul
+90 0212 363 84 10
Büyükelçilik
Atatürk Bulvarı No:189 Kavaklıdere Ankara
+90 312 419 04 31