Visa Application
Visa Claimed
Visa Unclaimed
Schengen Countries
Passport Information
Travel Insurance
Visa Period
   
Suudi Arabistan Vize Evrakları

Suudi Arabistan

En az 6 ay geçerli pasaport.
Pasaport mutlaka imzalanmış ve meslek hanesinde pasaport sahibinin mesleği belirtilmiş olmalı.
Pasaportlarında İsrail vizesi bulunan yolcuların müracaatları değerlendirilmez.
Turistik vize başvuruları şahsen gerçekleştirilmelidir.
Ticari vizelerde Suudi Arabistan´dan davet eden şirket,yolcu adına Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığından referans numarası almalı ve numaranın yazılı oldugu belgeyi yolcuya göndermelidir.
Başvuru yapılmadan önce pasaport bilgileri konsoloslugun internet adresi acenta tarafından kaydedilmelidir. Tüm işlemler tamamlandıktan sonra son safyada bulunan "Başvuru numarası " (Application Number) alınarak müracaat evrakları ile birlikte konsolosluğa gidilmesi gerekmektedir. (Kayıtlar ücretlidir)
Yabancı yolcuların ikamet izin sürelerinin bitiş süresi minimum 6 ay olması istenmektedir.

 

 Ticari Vize

  1. 1- Suudi Arabistan´daki şirketten

    a) Davetiyenin aslı(Suudi Arabistan´daki ticaret odasından tastikli-Pasaportundaki meslek hanesinde Mühendis yazanlar için hazırlanması gereken davetiye sudi arabıstan dışişeri bakanlıgından olmalıdır.)
    b) Davetiyeyi gönderen firmanın ticari sicil formunun fotokopisi veya faksı. "şahadet tescil şerikeh" olarak biliniyor.
    2- Türkiye´deki Şirketten.

    a) Şirketin tanıtım kataloğu
    b) Vize formu tam eksiksiz doldurulacak.(Gideceği şehir ve ulaşım vasıtası belirlenecek.)
    c) 2 adet resim. (Resmin bir tanesi forma yapıştırılacak, diğeri pasaportun ilk sayfasına zımbalanacak) Resim yakından çekilecek, yüz kısmı(alından çeneye) 3 cm olacak, zemin beyaz olacak.<