Visa Application
Visa Claimed
Visa Unclaimed
Schengen Countries
Passport Information
Travel Insurance
Visa Period
   
Romanya Vize Evrakları

Romanya

Romanya Konsolosluğu en az 7 ay geçerli pasaportlara vize vermektedir.(Turistik Başvurularda)
En az 13 ay geçerli pasaport. (Ticari Başvurularda)
İlk Romanya vizesi alacak yolcuların şahsen başvurması gerekmektedir.
Romanya Konsolosluğu 01 Nisan 2004 tarihinden itibaren Türk Vatandaşlarından vize istemektedir.
Romanya vizeleri 3-4 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.
Schengen vizesi olan kişiler için transitte 5 gün kalışa Romanyaya giriş hakkı vermektedir.(schengen ülkesinden çıkılması gerekli.)

 

 Ticari Vize

  1.  Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu. (Evli olanlar için eşler ile ilgili bilgiler mutlaka doldurulmalıdır)
  2. En az 13 ay geçerliliği bulunan pasaport
  3. 2 adet resim (Arka fon mutlaka beyaz olmalı) Vesikalık fotografın özellikleri mutlaka aşağıda yazılan özelliklere uygun olmalıdır; * Mutlaka son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır. * 45x35mm ebadında olacak fotografın yüz kısmının yüksekliği resmin 70 ila 80'ini kapsamalıdır. (yüz yüksekliği 32 ila 36mm arasında olmalıdır. Kişinin yüz kısmı küçültülmeden başı (saç modeli dahil) tamamen görünür olmalıdır. * Yüze eşit ölçüde ışık yansıtılmalı, refleksiyon ve gölgeler olmamalıdır ve gözler kırmızı çıkmamalıdır. * Arka fon açık ve tek renkte, desensiz olmalıdır. (tercihen nötür gri tonda) Yüze ve saçlara iyi bir kontrast oluşturmalıdır. Açık renk saçlarda mümkünse orta tonda gri, koyu renk saçlarda açık gri arka fon olmalıdır. Resim üzerinde sadece kişinin kendisi görülmelidir. * Resim yüksek kaliteli kağıt üzerine basılmalı ve asgari 600 dpi'de çekilmelidir. (leke ve bükülmeler olmamalı). Resim üzerinde renkler nötür olmalı ve yüzün doğal renklerini yansıtmalıdır. * Başın öne eğik veya herhangi bir tarafa dönük olması kabul edilemez. Kişi nötr bir yüz ifadesi ile ağzı kapalı olarak ve doğrudan kameraya bakarken resmi çekilmelidir. Gözler açık, iyi görünür şekilde olmalı ve gözlerin önü saç veya gözlük çerçevesi ile kapatılmamalı, gözlük kullanan kişilerin gözlük camlarında yansımalar olmamalı, renkli cam veya güneş gözlüğü olmamalıdır. * Baş örtülü vesikalık resimler genellikle kabul edilmemektedir. Dini sebeplerden dolayı münfferit olarak istisnalara izin verilmektedir. Bu durumda yüz, çene ucundan alına kadar görünür olmalı ve yüzün üzerinde gölgeler oluşmamalıdır.
  4. Şirket antetli kağıdına imza yetkilisi tarafından İngilizce olarak yazılmış dilekçe
  5. Antetli kağıda kaşeli ve imzalı davetiye faksı (Sadece Ticari başvurularda)
  6. 30.000,00 EURO teminatlı Özel Seyahat Sigortası
  7. Otel Rezervasyon Formu, Otelin antetli kağıdına faksla gelmiş olmalı.
  8. Uçak rezervasyonu
  9. Şirket imza sirküleri fotokopisi
  10. Şirket vergi levhası fotokopisi
  11. Şirket faaliyet belgesinin orjinali (6 aydan eski olmamalı)
  12. Pasaportun 1-2-3-4. sayfalarının ve son safyasının fotokopisi.
  13. Yolcunun S.S.K. işe giriş bildirgesi fotokopisi
  14. Kredi kartı ve nüfus cüzdanının önlü - arkalı fotokopisi.
  15. Yolcunun son ay maaş bordrosu.
  16. Yolcunun Kredi Kartı Ekstresi.

 

 Turistik Vize

  1. Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu. (Evli olanlar için eşler ile ilgili bilgiler mutlaka doldurulmalıdır)
  2. En az 7 ay geçerliliği bulunan pasaport
  3. 2 adet resim (Arka fon mutlaka beyaz olmalı) Vesikalık fotografın özellikleri mutlaka aşağıda yazılan özelliklere uygun olmalıdır; * Mutlaka son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır. * 45x35mm ebadında olacak fotografın yüz kısmının yüksekliği resmin 70 ila 80'ini kapsamalıdır. (yüz yüksekliği 32 ila 36mm arasında olmalıdır. Kişinin yüz kısmı küçültülmeden başı (saç modeli dahil) tamamen görünür olmalıdır. * Yüze eşit ölçüde ışık yansıtılmalı, refleksiyon ve gölgeler olmamalıdır ve gözler kırmızı çıkmamalıdır. * Arka fon açık ve tek renkte, desensiz olmalıdır. (tercihen nötür gri tonda) Yüze ve saçlara iyi bir kontrast oluşturmalıdır. Açık renk saçlarda mümkünse orta tonda gri, koyu renk saçlarda açık gri arka fon olmalıdır. Resim üzerinde sadece kişinin kendisi görülmelidir. * Resim yüksek kaliteli kağıt üzerine basılmalı ve asgari 600 dpi'de çekilmelidir. (leke ve bükülmeler olmamalı). Resim üzerinde renkler nötür olmalı ve yüzün doğal renklerini yansıtmalıdır. * Başın öne eğik veya herhangi bir tarafa dönük olması kabul edilemez. Kişi nötr bir yüz ifadesi ile ağzı kapalı olarak ve doğrudan kameraya bakarken resmi çekilmelidir. Gözler açık, iyi görünür şekilde olmalı ve gözlerin önü saç veya gözlük çerçevesi ile kapatılmamalı, gözlük kullanan kişilerin gözlük camlarında yansımalar olmamalı, renkli cam veya güneş gözlüğü olmamalıdır. * Baş örtülü vesikalık resimler genellikle kabul edilmemektedir. Dini sebeplerden dolayı münfferit olarak istisnalara izin verilmektedir. Bu durumda yüz, çene ucundan alına kadar görünür olmalı ve yüzün üzerinde gölgeler oluşmamalıdır.
  4. Şirket antetli kağıdına imza yetkilisi tarafından İngilizce olarak yazılmış dilekçe
  5. Otel Rezervasyon Formu, Otelin antetli kağıdına faksla gelmiş olmalı.
  6. Uçak rezervasyonu
  7. 30.000,00 EURO teminatlı Özel Seyahat Sigortası
  8. Şirket imza sirküleri fotokopisi
  9. Şirket vergi levhası fotokopisi
  10. Şirket faaliyet belgesinin orjinali (6 aydan eski olmamalı)
  11. Yolcunun S.S.K. işe giriş bildirgesi fotokopisi
  12. Pasaportun 1-2-3-4. sayfalarının ve son safyasının fotokopisi.
  13. Kredi kartı ve nüfus cüzdanının önlü - arkalı fotokopisi.
  14. Yolcunun son ay maaş bordrosu.
  15. Yolcunun Kredi Kartı Ekstresi.

 

 İrtibat Adresleri

Konsolosluk
Sıraselviler Cad. No:55 Taksim İstanbul
+90 212 292 41 25-26